Alle ZAZU slaaptrainers - Sam het Schaap en zijn familie!

Gepubliceerd op 23 juli 2024 om 14:48

Mocht je geen zin of tijd hebben om het hele artikel te lezen? Geen probleem! Zie hieronder een overzicht van de 5 slaaptrainers van Zazu. Door op de link te klikken, wordt je direct doorgeleid naar bol. 

Sam het Schaap

Pam de Pinguin

Brody de Beer

Davy de Hond

Als je op zoek gaat naar een slaaptrainer voor je kleine dreumes, zul je al snel ontdekken dat de slaaptrainers van Zazu, Alecto en Numsy bij de meest populaire merken horen. Op bol, maar ook op Amazon vind je nog veel meer merken slaaptrainers, maar als je meer wilt weten over de slaaptrainers van Zazu, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel lees je alles over het merk, de diverse modellen zoals Sam het Schaap en Brody de Beer. 

De slaaptrainers van Zazu

Hoe werken de slaaptrainers van ZAZU?

ZAZU is een Nederlands merk, opgericht in 2013 door ouders Nynke Bakker en Sven van der Veen. Ze ontwikkelen producten die kinderen en hun ouders helpen goed te slapen. Met deze producten hebben ze vele prijzen en awards gewonnen en het merk is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest populaire merken voor slaaphulpmiddelen voor kinderen. Het merk richt zich op allerhande slaapapparaten voor kinderen, zoals muziekdoosjes, nachtlampjes en knuffels, maar is vooral bekend om zijn slaaptrainers. De absolute favoriet is Sam het Schaap maar ook de andere modellen doen het hartstikke goed. Welk model je ook kiest, ze werken allemaal volgens hetzelfde principe. Nadat je de tijden hebt ingesteld waarop je wilt dat je kindje gaat slapen en mag opstaan, doet de slaaptrainer de rest vanzelf door middel van licht. 

  1. Rood: Zolang het licht rood is en de ogen gesloten zijn, is het tijd om te slapen.
  2. Oranje: Wanneer het licht oranje is betekent dit dat je nog een half uurtje moet doorslapen voordat je mag op staan.
  3. Groen: Wanneer het licht groen is en/of de ogen open zijn, is het tijd om op te staan.

Er zijn echter ook verschillen tussen de verschillende slaaptrainers. Zo is Brody de Beer niet alleen een slaaplampje, maar ook een knuffel en muziekdoosje inéén. Andere modellen kunnen weer de ogen openen en sluiten wanneer het tijd is om te slapen of om op te staan, hebben verschillende soorten timers die je kunt instellen en zelfs de mogelijkheid om muziek of verhalen via Bluetooth af te spelen. 

Bekijk alle slaaptrainers op bol!

Sam het Schaap

De ZAZU Slaaptrainer Sam Schaap helpt kinderen in hun slaapritme. Sam's ogen sluiten bij bedtijd en openen als het tijd is om op te staan. Met een lcd-scherm en drie kleuren geeft het aan wanneer het tijd is om te slapen (rood), bijna tijd om op te staan (oranje), of om op te staan (groen). Het heeft een digitale en analoge klok, dimbare nachtlamp, en een alarm met drie melodieën. Werkt op USB-kabel (meegeleverd) of batterijen. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2,5 jaar.

Specficaties

  • Digitale en Analoge klok
  • Timer en Countdown Timer
  • Alarmklok en Nachtlampje
  • Variabele Helderheid

Pam de Pinguin

Met Pam de Pinguïn van ZAZU heeft je kindje een nieuwe beste vriend! Deze schattige pinguïn fungeert als slaaptrainer, nachtlampje en draadloze speaker. Stel eenvoudig de tijd in en leer je kindje wanneer het tijd is om op te staan: oranje betekent bijna opstaan, groen betekent uit bed! Pam biedt rustgevend licht in de favoriete kleur van je kindje en schakelt automatisch uit na 60 minuten. Via Bluetooth speel je verhaaltjes of slaapliedjes af vanaf je telefoon. Met de meegeleverde oplaadbare batterij en USB-kabel is Pam altijd klaar voor gebruik.

Specificaties

  • 3-in-1 functie: slaaptrainer, nachtlampje en draadloze speaker.
  • Kleurkeuze: Blauw, rood, wit, roze of multicolor nachtlampje.
  • Automatisch uitschakelen: Na 60 minuten zonder basisstation.
  • Duurzaam materiaal: Langdurig gebruik en stevige constructie.

Brody de Beer

Brody de Beer van ZAZU helpt je kindje begrijpen wanneer het tijd is om op te staan of te gaan slapen. Deze slaaptrainer en nachtlamp maakt het ochtendritueel speels en eenvoudig. Brody's buikje verandert van kleur: rood betekent slapen, oranje betekent bijna opstaan, en groen betekent dat je kindje uit bed mag. Daarnaast speelt Brody rustgevende muziekjes zoals slaapliedjes en witte ruis, die automatisch uitschakelen na 20 minuten. Met de ingebouwde huilsensor biedt Brody troost wanneer je kindje 's nachts wakker wordt. Tot slot, Brody is ook een knuffel die mee in bed kan. De stoffen hoes kan ook nog eens in de wasmachine!

Specificaties

  • Nachtlampje: Buikje licht rood op voor het slapengaan en schakelt automatisch uit na 20 minuten.
  • Rustgevende muziek: Slaapliedjes, witte ruis en Afrikaanse zonsondergang, automatische uitschakeling na 20 minuten.
  • Slaaptrainer: Buikje wisselt van rood naar oranje naar groen om slaaptijden aan te geven.
  • Huilsensor: Buikje licht op bij huilen voor troost in het donker.

Davy de Hond

Met Davy de Hond van ZAZU leert je kindje op een speelse manier wanneer het tijd is om op te staan of te gaan slapen. Davy sluit zijn ogen als het bedtijd is en opent ze wanneer je kindje mag opstaan. Het lcd-scherm met drie kleuren helpt bij het begrijpen van slaaptijden. Davy heeft zowel een digitale als analoge klok om kloklezen te leren, een dimbare nachtlampfunctie, en een alarm met drie melodieën voor oudere kinderen.

Specificaties

  • Kleuraanwijzingen: Lcd-scherm met drie kleuren om slaaptijden aan te geven.
  • Klokfuncties: Digitale en analoge klok om kloklezen te leren.
  • Nachtlamp: Dimbare nachtlampfunctie met timer.
  • Alarmklok: Drie melodieën voor oudere kinderen.

Het is maar net wat jij of je kindje leuk of handig vinden. Zelf hebben we ons dochtertje haar eigen slaaptrainer laten kiezen. Zij ging echter niet voor eentje van Zazu, maar voor Simon de Slak van Alecto. Deze is misschien iets minder populair dan Sam het Schaap, maar minstens net zo goed. En een voordeel... hij is doorgaans nog een tientje goedkoper dan de Zazu slaaptrainers. Lees hier alles over de slaaptrainers van Alecto!