Alles over de modellen Alecto slaaptrainers

Gepubliceerd op 23 juli 2024 om 14:45

Mocht je geen zin of tijd hebben om het hele artikel te lezen? Geen probleem! Zie hieronder een overzicht van de 6 slaaptrainers van Alecto. Door op de link te klikken, wordt je direct doorgeleid naar bol. 

 

Simon de Slak (Alecto Baby BC110GN SIMON)

Tijger (Alecto BC100TIGER)

Aap (Alecto BC-100 MONKEY)

Konijn (Alecto BC100BUNNY)

Pandabeer (Alecto BC100PANDA)

Standaard model (Alecto BC-100)

 

Als je op zoek gaat naar een slaaptrainer voor je kleine dreumes, zul je al snel ontdekken dat de slaaptrainers van Zazu, Alecto en Numsy bij de meest populaire merken horen. Op bol, maar ook op Amazon vind je nog veel meer merken slaaptrainers, maar als je meer wilt weten over de slaaptrainers van Alecto, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel lees je alles over het merk en de diverse modellen. 

Hoe werken de slaaptrainers van Alecto?

Alecto is een bekend merk op het gebied van consumentenelektronica. Het merk produceert onder meer weerstations en camera’s voor in huis en diverse smart home producten. Voor baby en kind heeft Alecto echter ook een aparte productlijn, AlectoBaby’. Het meest bekend zijn misschien wel de babyfoons van Alecto (bol), maar ook op het gebied van ‘slaap’ biedt het merk een aantal producten die erop gericht zijn om je kleintje beter te helpen slapen. De slaaptrainers zijn daar een goed voorbeeld van. Waar de slaaptrainers van ZAZU werken met 3 kleuren, zijn de Alecto slaaptrainers iets simpeler. Ze fungeren allemaal als nachtlampje, wekker en slaaptrainer en ze werken daarbij met 2 kleuren:

  • Blauw: tijd om te slapen
  • Oranje: tijd om op te staan

Het voordeel ten opzichte van de slaaptrainers van ZAZU is dat deze modellen iets simpeler werken. Je stelt een bedtijd en een wakkertijd in en de trainer doet de rest vanzelf. Alle slaaptrainers van Alecto hebben daardoor geen optie om apart tijden voor dutjes in te stellen, dat is dan weer een nadeel. Wel zijn ze doorgaans ongeveer minimaal een tientje goedkoper.

 

De Alecto slaaptrainers - modellen

Bij Alecto kun je wat betreft slaaptrainers kiezen uit 6 modellen. Het standaard model is een rond klokje en de andere vijf modellen hebben allemaal de vorm van de volgende dieren: Simon de Slak, Tijger, Aap, Konijn, Pandabeer. Hoewel de slaaptrainers er allemaal net iets anders uit zien, werken ze allemaal hetzelfde en hebben ze allemaal dezelfde specificaties. Elke slaaptrainer is tevens een klok en heeft een wekkerfunctie. Ze werken allemaal draadloos met een via USB oplaadbare batterij. De bediening is simpel, je stelt de slaap- en opstaantijd in en klaar! Het blauwe licht gaat aan wanneer het tijd is om te slapen en het oranje licht wanneer het tijd is om op te staan.

Bekijk alle slaaptrainers op bol!

Simon de Slak

Simon de Slak van Alecto Baby is een 3-in-1 slaaptrainer, wekker en nachtlampje. Deze vriendelijke slak helpt je kindje tijdsbesef te ontwikkelen. Stel eenvoudig de tijd in om op te staan: 's nachts is het display blauw met een maantje om aan te geven dat het bedtijd is. 's Ochtends verandert het display naar oranje met een zonnetje, wat betekent dat je kindje mag opstaan. Simon is draadloos en oplaadbaar, waardoor hij overal mee naartoe kan. Met de instelbare lichtintensiteit en extra lange oplaadkabel biedt Simon flexibiliteit en gemak voor een betere nachtrust.

Specificaties

  • 3-in-1 functie: Slaaptrainer, wekker en nachtlampje.
  • Draadloos en oplaadbaar: Inclusief 200 cm USB-kabel.
  • Instelbare lichtintensiteit: Zeven standen plus uit.
  • Kleurindicaties: Blauw met maantje voor slapen, oranje met zonnetje voor opstaan.

Tijger

De Alecto Baby BC100TIGER slaaptrainer helpt kinderen spelenderwijs tijdsbesef te ontwikkelen. Deze multifunctionele tijger fungeert als slaaptrainer, nachtlampje en wekker. Bij slaaptijd kleurt het display blauw en sluit de tijger zijn ogen. 's Ochtends kleurt het display oranje en opent de tijger zijn ogen, zodat je kindje weet dat het tijd is om op te staan. Draadloos en oplaadbaar via USB, biedt deze handige nachtlampwekker een veilig en geruststellend licht en past perfect in elke kinderkamer.

Specificaties

  • Multifunctioneel: Slaaptrainer, nachtlampje en wekker.
  • Kleurindicaties: Blauw display en gesloten ogen voor slapen, oranje display en open ogen voor opstaan.
  • Draadloos en oplaadbaar: Inclusief USB-kabel.
  • Eenvoudige bediening: Makkelijk instellen van slaaptijden en wektijden.

Aap

De Aap slaaptrainer van Alecto Baby (Monkey) helpt je kindje spelenderwijs tijdsbesef te ontwikkelen. Deze multifunctionele nachtlampwekker kleurt het display blauw en sluit de ogen van het aapje bij slaaptijd. 's Ochtends kleurt het display oranje en opent het aapje zijn ogen, wat betekent dat je kindje mag opstaan. Draadloos en oplaadbaar via USB, is deze slaaptrainer eenvoudig in gebruik en ideaal voor elke kinderkamer. De nachtlampfunctie biedt een veilig en geruststellend licht.

Specificaties

  • Multifunctioneel: Slaaptrainer, nachtlampje en wekker.
  • Kleurindicaties: Blauw display en gesloten ogen voor slapen, oranje display en open ogen voor opstaan.
  • Draadloos en oplaadbaar: Inclusief USB-kabel.
  • Eenvoudige bediening: Makkelijk instellen van slaaptijden en wektijden.

Konijn

De Alecto BC100BUNNY slaaptrainer helpt je kindje om tijdsbesef te ontwikkelen en zorgt voor een betere nachtrust voor het hele gezin. Deze multifunctionele slaaptrainer fungeert ook als nachtlampje en wekker. Het display kleurt 's nachts blauw om aan te geven dat het bedtijd is, en 's ochtends oranje wanneer het tijd is om op te staan. Draadloos en oplaadbaar via micro-USB, is deze slaaptrainer eenvoudig in gebruik en perfect voor elke kinderkamer. De helderheid van het nachtlampje is instelbaar in zeven standen.

Specificaties

  • Multifunctioneel: Slaaptrainer, nachtlampje en wekker.
  • Kleurindicaties: Blauw display voor slapen, oranje display voor opstaan.
  • Draadloos en oplaadbaar: Inclusief micro-USB kabel.
  • Instelbare lichtintensiteit: Zeven standen plus uit.

Pandabeer

De Alecto Baby BC100PANDA slaaptrainer is de perfecte oplossing voor kinderen om tijdsbesef te ontwikkelen. Deze multifunctionele panda fungeert als slaaptrainer, nachtlampje en wekker. Bij slaaptijd kleurt het display blauw en sluit de panda zijn ogen, en bij wektijd kleurt het display oranje en opent de panda zijn ogen. Deze draadloze en oplaadbare slaaptrainer biedt een geruststellend licht en is eenvoudig te bedienen. Ideaal voor een betere nachtrust voor zowel kind als ouder.

Specificaties

  • Multifunctioneel: Slaaptrainer, nachtlampje en wekker.
  • Kleurindicaties: Blauw display voor slapen, oranje display voor opstaan.
  • Draadloos en oplaadbaar: Inclusief USB-kabel.
  • Eenvoudige bediening: Makkelijk in te stellen slaaptijd en wektijd.

Standaard

De Alecto BC-100 slaaptrainer is een slimme oplossing voor kinderen om tijdsbesef te ontwikkelen. Het is het standaardmodel onder de Alecto slaaptrainers.Dit multifunctionele apparaat fungeert als slaaptrainer, nachtlampje en wekker. Het blauwe scherm met een maantje geeft aan dat het bedtijd is, terwijl het oranje scherm met een zonnetje aangeeft dat het tijd is om op te staan. Dankzij de draadloze en oplaadbare functie, en de instelbare helderheid in zeven standen, biedt deze slaaptrainer een flexibele en geruststellende oplossing voor elke kinderkamer.

Specificaties

  • Slaaptrainer, nachtlampje en wekker: Multifunctionele bediening.
  • Kleurindicaties: Blauw scherm met maantje voor slapen, oranje scherm met zonnetje voor opstaan.
  • Draadloos en oplaadbaar: Inclusief micro-USB kabel.
  • Instelbare helderheid: Zeven standen voor het nachtlampje.

Het is maar net wat jij of je kindje leuk of handig vinden. Zelf hebben we ons dochtertje haar eigen slaaptrainer laten kiezen. Zij ging voor Simon de Slak van Alecto. We hebben haar ook het populairste model van ZAZU laten zien, Sam het Schaap, maar die wilde ze niet. Mocht jij wel nieuwsgierig zijn naar en meer willen weten over de slaaptrainers van ZAZU, lees dan het artikel over de modellen van ZAZU.