De 9 beste massagekussens - 2024

Gepubliceerd op 23 december 2023 om 22:18
shiatsu massagekussens

Na een lange dag is er niets fijner dan even helemaal tot rust komen, en een Shiatsu massagekussen kan je daarbij goed helpen. Deze slimme apparaten zijn speciaal ontworpen om niet alleen voor ontspanning te zorgen, maar ook om pijnlijke of stijve spieren grondig te masseren. De Shiatsu-massage is een van de technieken die in deze kussens wordt toegepast. In ons vorige artikel over Shiatsu massage lees je alles over de oorsprong en de voordelen van Shiatsu massage. In deze blog helpen we je de beste Shiatsu-massagekussens te ontdekken, zodat je het model kunt kiezen dat bij jou past! 

We hebben dus al iets weggegeven over de modellen met de beste specificatie, de laagste prijs en de beste prijs-kwaliteitverhouding. Er zitten echter nog een hoop andere goede Shiatsu massagekussens tussen. Daarover lees je meer in het artikel. Hieronder zetten we van alle modellen alvast de belangrijkste kenmerken voor je op een rij. De prijzen kunnen overigens afwijken, aangezien er vaker acties en kortingen op deze modellen zijn.

Model Prijs Koppen Zones Intensiteit Warmte Draadloos
Medisana MC 825 Shiatsu-Acupressuur €142,- 4 roterende Nek, rug, taille, bovenbenen 3 Roodlicht-warmte Nee
CozySense Massagekussen €44,99 4 Verschillende lichaamsdelen 3 2 standen Nee
Auronic Draadloos Shiatsu Massagekussen €33,99 4 knedende Verschillende lichaamsdelen Niet gespecificeerd Ja, selecteerbaar Ja
Auronic Shiatsu Massagekussen - Stoel €64,99 4 flexibele Bovenrug, onderrug, gehele rug Verstelbare intensiteit Infrarood-warmte Nee
Auronic Shiatsu Massagekussen - Nek en Schouder €41,99 8 roterende Nek, schouders 3 Ja, selecteerbaar Nee
Qumax Massagekussen Draadloos €38,69 4 instelbare Nek, rug, benen Instelbare snelheid Infrarood-warmte Ja
BrellaVio XL Shiatsu Massagekussen €47,- 8 roterende Verschillende lichaamsdelen Krachtige massage Ja, ingebouwd Ja
Lifeproducts Shiatsu Massagekussen Draadloos €49,99 8 roterende Verschillende lichaamsdelen Instelbare snelheid Infrarood-warmte Ja
Northwall Shiatsu Massagekussen €69,- 8 flexibele Verschillende lichaamsdelen 3 Infrarood-warmte Nee

De beste Shiatsu massagekussens

Gerenommeerde fabrikanten van Shiatsu massagekussens zijn het Duitse merk Medisana en het Nederlandse Auronic dat tot de Lifegoods Group behoort. Deze merken leveren ook een hoop andere gezondheids- en huishoudelijke apparatuur, zoals EMS-apparaten, slimme weegschalen en slimme stofzuigers. De Shiatsu massagekussens en andere massageapparaten van deze merken vind je onder andere op bol (voorheen Bol.com) en Amazon.nl. Gelukkig kom je op hier ook nog genoeg andere modellen tegen. De best beoordeelde en meest populaire zetten we hieronder voor je op een rij! 

Medisana MC 825 Shiatsu-Acupressuur Massagekussen - Stoel (€142,-)

Het Medisana MC 825 Shiatsu-Acupressuur Massagekussen combineert jarenlange ervaring met de nieuwste technologieën. Dit topmodel masseert de nek en rug met zowel Shiatsu als acupressuur massagetechnieken. De Shiatsu-massage is verdeeld over 3 zones in het ruggedeelte en omvat roterende massagekoppen die de vingertoppen nabootsen. De nieuwe acupressuur techniek richt zich op de taille en bovenbenen, waardoor je geniet van een complete ontspanning. De hoogte van de nekmassage is verstelbaar, en de massagekoppen zijn voorzien van roodlicht-warmtelampen voor extra stimulatie en doorbloeding.

  • Voordelen: Dit apparaat biedt diverse voordelen, zoals de Shiatsu- en acupressuurmassage, die zorgen voor een diepgaande en ontspannende ervaring. Het heeft een aparte, in hoogte verstelbare nekmassage, waardoor het aan te passen is aan verschillende lichaamstypen. Daarnaast beschikt het over een roodlicht- en warmtefunctie, die extra comfort biedt en de spieren helpt ontspannen. De afneembare en wasbare nekhoes maakt het gemakkelijk om het apparaat hygiënisch te houden. Verder is er een handige afstandsbediening waarmee je de functies eenvoudig kunt bedienen, en de praktische klittenband maakt het mogelijk het apparaat stevig en gemakkelijk te bevestigen.
  • Nadelen: Er zijn echter ook enkele nadelen aan dit apparaat. Tijdens het gebruik kunnen mechanische geluiden hoorbaar zijn, wat storend kan zijn in een rustige omgeving. Bovendien bereikt het bovenste deel van de nek niet altijd de massage, wat betekent dat sommige gebruikers mogelijk niet de volledige verlichting ervaren die ze zoeken. Tot slot kan het onhandig zijn om het apparaat op te bergen door zijn formaat of vorm.

Specificaties

  • Acupressuurmassage taille/ bovenbenen
  • 3 intensiteiten voor acupressuur
  • Shiatsu-massage: 3 zones voor rug r
  • Aparte, hoogte verstelbare nekmassage
  • Roodlicht- en warmtefunctie 
  • Automatische uitschakeling na 15 min
  • Afneembaar en wasbaar nekgedeelte

CozySense Massagekussen (€44,99)

Het CozySense Massagekussen biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is ideaal voor diegenen die een eenvoudige maar effectieve massage willen. Het apparaat beschikt over vier massagekoppen die een breed massage-oppervlak beslaan, waardoor je meerdere delen van je lichaam kunt masseren zonder het kussen vaak te hoeven verplaatsen. Het kussen biedt drie intensiteitsniveaus en twee warmtestanden, zodat je de massage kunt aanpassen aan je behoeften. Hoewel het apparaat eenvoudig te bevestigen is aan een stoel, ontbreekt een afstandsbediening, wat de gebruiksvriendelijkheid iets minder maakt.

  • Voordelen: Het massagekussen biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding met meerdere intensiteitsniveaus en warmtestanden, hoewel de ontbrekende afstandsbediening een nadeel kan zijn.
  • Nadelen: Het model heeft een vrij groot massage-oppervlak, wat handig kan zijn, maar minder geschikt is voor gerichte massage, en mist een afstandsbediening.

Specificaties

  • Massagekoppen: Vier massagekoppen
  • Intensiteitsregeling: Drie intensiteitsniveaus
  • Warmtestanden: Twee warmtestanden
  • Bevestiging: Eenvoudig te bevestigen aan een stoel
  • Gebruik: Geschikt voor verschillende lichaamsdelen
  • Automatische uitschakeling: Geen afstandsbediening
  • Prijs: Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Auronic Draadloos Shiatsu Massagekussen (€33,99)

Het Auronic Draadloze Shiatsu Massagekussen is ideaal voor mensen die behoefte hebben aan flexibiliteit en gebruiksgemak. Het apparaat is volledig draadloos en kan tot 1,5 uur gebruikt worden na een volledige oplaadbeurt van 2,5 uur. Het massagekussen heeft vier knedende massagekoppen die zowel met als tegen de klok in draaien, waardoor je lichaam diep wordt gemasseerd. Je kunt dit kussen bevestigen aan je bureaustoel of favoriete stoel thuis, zodat je altijd kunt genieten van een ontspannende massage. Daarnaast is het kussen uitgerust met een selecteerbare warmtefunctie, die de massage nog intenser maakt. Het apparaat schakelt zichzelf automatisch uit na 15 minuten om overstimulatie te voorkomen.

  • Voordelen: het massagekussenbiedt volledige draadloze vrijheid en is eenvoudig te bevestigen aan een stoel, ideaal voor gebruik op kantoor.
  • Nadelen: dit model heeft een kortere batterijduur dan sommige andere modellen, wat een nadeel kan zijn voor langdurig gebruik.

Specificaties

  • Draadloos gebruik: Tot 1,5 uur na 2,5 uur opladen
  • Massagekoppen: Vier knedende massagekoppen
  • Rotatierichting: Draait met en tegen de klok in
  • Warmtefunctie: Selecteerbare warmtefunctie
  • Gebruik: Kan bevestigd worden aan een stoel, ideaal voor op kantoor
  • Automatische uitschakeling: Na 15 minuten
  • Draagbaarheid: Compact en draadloos

Auronic Shiatsu Massagekussen – Stoel (€64,99)

Het Auronic Shiatsu Massagekussen is ontworpen voor diegenen die een veelzijdige en diep knedende massage willen. Dit kussen biedt drie massagezones - bovenrug, onderrug en gehele rug - die je naar wens kunt aanpassen via de handige afstandsbediening. De vier flexibele massagekoppen bewegen rustig op en neer, waarbij ze de lichaamscontouren volgen voor een persoonlijke massage-ervaring. Dit massagekussen is ideaal voor gebruik thuis of op kantoor, dankzij het geïntegreerde gordelsysteem waarmee het stevig aan een stoel bevestigd kan worden. Daarnaast biedt het kussen een infrarood-warmtefunctie voor extra ontspanning en drie vibratiestanden voor het zitvlak. De intensiteit van de massage kan aangepast worden, en het apparaat schakelt automatisch uit na 15 minuten om oververhitting te voorkomen.

  • Voordelen: Het massage stoelkussen biedt veel veelzijdigheid met drie massagezones, flexibele massagekoppen en een verstelbare intensiteit. De ingebouwde warmtefunctie en het geïntegreerde gordelsysteem maken het kussen nog aantrekkelijker voor zowel thuis als op kantoor.
  • Nadelen: het apparaat is minder geschikt voor gebruik in de auto, wat een beperking kan zijn voor mensen die veel onderweg zijn.

Specificaties:

  • Massagezones: Bovenrug, onderrug, gehele rug
  • Massagekoppen: Vier flexibele massagekoppen
  • Warmtefunctie: Infrarood-warmtefunctie
  • Vibratiestanden: Drie standen voor het zitvlak
  • Intensiteitsregeling: Verstelbare intensiteit
  • Gebruik: Geschikt voor thuis en kantoor, met geïntegreerd gordelsysteem
  • Automatische uitschakeling: Na 15 minuten

Auronic Shiatsu Massagekussen – Nek en Schouder (€41,99)

Dit compacte massagekussen van Auronic is perfect voor diegenen die behoefte hebben aan een gerichte massage voor nek en schouders. Het apparaat beschikt over acht roterende Shiatsu massagekoppen die diep in het spierweefsel kneden en zorgen voor een intense massage-ervaring. Dankzij de armlussen kun je zelf de druk en intensiteit van de massage bepalen. Het kussen biedt drie intensiteitsstanden en een selecteerbare warmtefunctie, waarmee je de massage kunt personaliseren. De ingebouwde timer zorgt ervoor dat het kussen na 15 minuten automatisch uitschakelt, waardoor overstimulatie van de spieren wordt voorkomen. Het kussen is draagbaar en wordt geleverd met een handige draagtas, zodat je het gemakkelijk mee kunt nemen.

  • Voordelen: Het nek-schouderkussen is compact en draagbaar, met armlussen voor meer controle over de intensiteit, wat het ideaal maakt voor gerichte massages.
  • Nadelen: de massage kan intens zijn voor sommige gebruikers, vooral bij de hoogste intensiteit.

Specificaties

  • Massagekoppen: Acht roterende Shiatsu massagekoppen
  • Intensiteitsregeling: Drie intensiteitsstanden
  • Warmtefunctie: Selecteerbare warmtefunctie
  • Armlussen: Voor aanpasbare druk en intensiteit
  • Draagbaarheid: Compact en wordt geleverd met een draagtas
  • Automatische uitschakeling: Na 15 minuten
  • Gebruik: Geschikt voor nek en schouders, draagbaar

Qumax Massagekussen Draadloos (€38,69)

Het Qumax Massagekussen biedt een veelzijdige massage-ervaring met infrarood warmte en vier instelbare massagekoppen. Dit draadloze en oplaadbare model is ideaal voor gebruik op verschillende plekken, zoals je nek, rug en benen. De elastische band maakt het mogelijk om het kussen aan een stoel vast te maken, wat handig is voor gebruik in de auto of op kantoor. Dankzij de instelbare rotatierichting en snelheid kun je de massage aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Het compacte design maakt het kussen eenvoudig mee te nemen, zodat je altijd en overal kunt genieten van een ontspannende massage.

  • Voordelen: Het model van Qumax is veelzijdig en compact, met instelbare rotatierichting en snelheid, en is bovendien draadloos, wat het geschikt maakt voor gebruik in de auto.
  • Nadelen: hoewel de bediening eenvoudig is, mist het apparaat enkele geavanceerde functies die bij andere modellen wel aanwezig zijn.

Specificaties:

  • Draadloos gebruik: Oplaadbaar en draadloos
  • Massagekoppen: Vier instelbare massagekoppen
  • Rotatierichting: Instelbare rotatierichting en snelheid
  • Warmtefunctie: Infrarood-warmtefunctie
  • Bevestiging: Elastische band voor bevestiging aan een stoel
  • Gebruik: Geschikt voor nek, rug en benen
  • Draagbaarheid: Compact en draagbaar

BrellaVio XL Shiatsu Massagekussen (€47,-)

Het BrellaVio XL Shiatsu Massagekussen is een uitgebreid massageapparaat dat zich onderscheidt door zijn XL-formaat en krachtige massage. Met acht roterende massagekoppen en een ingebouwde warmtefunctie biedt dit kussen een diepe en grondige massage. Het kussen is volledig draadloos en heeft een batterijduur van maximaal twee uur, waardoor het ideaal is voor langdurig gebruik zonder gedoe met kabels. Het apparaat is voorzien van een handige massagebal voor gerichte massages en kan handsfree worden gebruikt, wat het perfect maakt voor gebruik tijdens het werk of ontspannen thuis.

  • Voordelen: De Brellavio XL biedt een krachtige, grondige massage met een lange batterijduur en handsfree gebruik, ideaal voor langdurige sessies.
  • Nadelen: ook hier kan de massage te krachtig zijn voor mensen die een mildere massage wensen. Het apparaat mist tevens een opbergzak.

Specificaties

  • Formaat: XL-formaat voor uitgebreide massage
  • Massagekoppen: Acht roterende massagekoppen
  • Warmtefunctie: Ingebouwde warmtefunctie
  • Draadloos gebruik: Tot 2 uur batterijduur
  • Handsfree gebruik: Handsfree voor langdurige sessies
  • Intensiteit: Krachtige massage
  • Gebruik: Geschikt voor langdurig gebruik thuis

Lifeproducts Shiatsu Massagekussen Draadloos (€49,99)

Dit draadloze Shiatsu massagekussen van Lifeproducts biedt een uitgebreide massage-ervaring met acht roterende massagekoppen en een infrarood-warmtefunctie. Het apparaat is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een multifunctioneel massageapparaat dat zowel thuis als onderweg kan worden gebruikt. Het kussen is uitgerust met armlussen, waardoor je de intensiteit van de massage kunt aanpassen door simpelweg meer of minder druk uit te oefenen. Daarnaast wordt het kussen geleverd met een handige draagtas, zodat je het overal mee naartoe kunt nemen. De batterij gaat tot twee uur mee, en de draairichting en snelheid van de massagekoppen zijn instelbaar voor een gepersonaliseerde ervaring.

  • Voordelen: het kussen is multifunctioneel met een lange batterijduur, armlussen voor intensiteitscontrole en een infrarood-warmtefunctie, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel thuis als onderweg.
  • Nadelen: het model is aan de prijzige kant in vergelijking met andere draadloze modellen, wat een belemmering kan zijn voor budgetbewuste kopers.

Specificaties

  • Massagekoppen: Acht roterende massagekoppen
  • Warmtefunctie: Infrarood-warmtefunctie
  • Draadloos gebruik: Tot 2 uur batterijduur
  • Armlussen: Voor aanpasbare intensiteit
  • Draagtas: Inclusief draagtas voor draagbaarheid
  • Rotatierichting: Instelbare draairichting en snelheid
  • Gebruik: Multifunctioneel voor thuis en onderweg

Northwall Shiatsu Massagekussen (€69,-)

Het Northwall Shiatsu Massagekussen biedt een hoogwaardige Shiatsu massage met acht flexibele massagekoppen en een keuze uit drie intensiteitsniveaus. Dit model is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een krachtige massage-ervaring die eenvoudig aan te passen is aan persoonlijke voorkeuren. Het kussen is uitgerust met een infrarood-warmtefunctie, hoewel deze iets minder intens is dan verwacht. Dankzij de armlussen kun je het kussen gemakkelijk op de juiste plek positioneren, en de knoppen aan de zijkant maken de bediening eenvoudig. Het apparaat schakelt zichzelf automatisch uit na 15 minuten om oververhitting te voorkomen.

  • Voordelen: de Northwallbiedt een krachtige en flexibele massage met eenvoudige bediening en automatische uitschakeling, ideaal voor intensievere massagesessies.
  • Nadelen: het apparaat werkt met kabel en is dus niet draadloos, wat het minder geschikt maakt voor gebruik op meerdere locaties zonder stopcontact.

Specificaties

  • Massagekoppen: Acht flexibele massagekoppen
  • Intensiteitsregeling: Drie intensiteitsniveaus
  • Warmtefunctie: Infrarood-warmtefunctie
  • Armlussen: Voor eenvoudig positioneren
  • Bediening: Knoppen aan de zijkant voor eenvoudige bediening
  • Automatische uitschakeling: Na 15 minuten
  • Gebruik: Krachtige massage voor intensieve sessies

Wat is het beste Shiatsu massagekussen?

Afhankelijk van je budget en voorkeuren kun je kiezen voor een massagekussen dat bij je past. Heb je voorkeur voor draadloos gemak, een intense massage, of zoek je een model dat specifiek geschikt is voor de nek? De opties hierboven bieden voor elk wat wils. Op basis van de vergelijking van de verschillende Shiatsu-massageapparaten komen we tot de volgende conclusies:

Beste Model: Medisana MC 825 Shiatsu-Acupressuur Massagekussen - Stoel

Het Medisana MC 825 Shiatsu-Acupressuur Massagekussen is het beste model in deze vergelijking. Het biedt een uitgebreide massage-ervaring door het combineren van Shiatsu- en acupressuurtechnieken, gericht op zowel de nek, rug, taille als bovenbenen. De aanpasbare nekmassage, roodlicht- en warmtefunctie, en de veelzijdige instellingsmogelijkheden maken dit apparaat ideaal voor wie op zoek is naar een diepe en ontspannende massage. Hoewel het iets duurder is, rechtvaardigen de geavanceerde functies en veelzijdigheid de prijs volledig.

Beste Prijs-kwaliteitverhouding: CozySense Massagekussen

Het CozySense Massagekussen is een model in de lagere prijsklasse, maar het biedt nog steeds een goede basis aan massagefuncties. Met vier massagekoppen, verschillende intensiteitsniveaus, en eenvoudige bevestiging aan een stoel, is dit kussen ideaal voor mensen met een beperkt budget die toch willen genieten van een Shiatsu-massage. Hoewel het niet dezelfde geavanceerde functies biedt als de duurdere modellen, is het een zeer betaalbare optie voor basisontspanning.

Goedkoopste Model: Auronic Draadloos Shiatsu Massagekussen

Het goedkoopste model in dit overzicht is het eenvoudige draadloze Shiatsu Massagekussen van Auronic. Het apparaat is erg betaalbaar en ook erg populair op zowel bol als Amazon. Het weegt niet veel en is ook nog eens erg compact. Hartstikke handig om mee te nemen op reis. Het is tevens een optie om dit goedkopere model naast een massagestoel te gebruiken voor als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Met de basisfuncties van de Auronic, houdt je ook onderweg je spieren en gewrichten soepel en pijnvrij.

TENS therapie tegen Chronische Pijn

Zoek jij naar een effectieve manier om je chronische pijn te bestrijden? Een Shiatsu-apparaat kan daar ook bij helpen, maar heb je al eens gedacht aan een TENS-apparaat? Lees alles over deze apparaten in ons artikel en wie weet, zit er iets tussen wat jij precies kunt gebruiken!

Hoe werkt een Shiatsu massagekussen?

Een Shiatsu massagekussen is ontworpen om de effecten van een traditionele handmatige Shiatsu-massage na te bootsen door gebruik te maken van geavanceerde technologieën. Hier is een algemene uitleg van hoe een Shiatsu massagekussen werkt:

  1. Massagekoppen en Rollers: Het hart van een Shiatsu massagekussen zijn de massagekoppen of rollers. Deze bevinden zich binnenin het kussen en bewegen vaak in een roterende, knedende, of rollende beweging. Deze beweging simuleert de handen van een Shiatsu-beoefenaar en wordt gebruikt om druk uit te oefenen op specifieke punten op het lichaam.
  1. Druk en Intensiteit: De meeste Shiatsu massagekussens bieden instelbare druk- en intensiteitsniveaus. Dit stelt gebruikers in staat om de massage aan te passen aan hun persoonlijke voorkeuren en comfortniveaus. De drukniveaus variëren van zacht tot stevig, waardoor het kussen geschikt is voor verschillende behoeften en gevoeligheden.
  1. Massagezones en Focuspunten: Om aan de diverse behoeften van gebruikers tegemoet te komen, hebben Shiatsu massagekussens vaak verschillende massagezones. Gebruikers kunnen instellen welk deel van het lichaam (bijvoorbeeld de rug, nek, schouders) ze willen behandelen. Sommige kussens hebben ook specifieke focuspunten die gericht zijn op bepaalde drukpunten voor een meer gerichte massage.
  1. Warmtefunctie: Veel Shiatsu massagekussens zijn uitgerust met een warmtefunctie. Deze functie voegt een extra laag ontspanning toe aan de massage door het toepassen van warmte op de behandelde gebieden. Warmte helpt de bloedcirculatie te verbeteren en de spieren te ontspannen.
  1. Bediening en Instellingen: Massagekussens worden geleverd met een bedieningspaneel dat gebruikers in staat stelt om verschillende instellingen aan te passen. Dit kan het type massage, de snelheid, de richting van de massagebeweging en andere functies omvatten. Sommige moderne modellen worden zelfs geleverd met afstandsbedieningen voor extra gemak.
  1. Veiligheid en Comfort: Shiatsu massagekussens zijn ontworpen met veiligheid en comfort in gedachten. Ze zijn vaak voorzien van zachte bekleding en verstelbare riemen om het kussen stevig op zijn plaats te houden tijdens gebruik. Automatische uitschakeling na een bepaalde periode zorgt ervoor dat het kussen niet te lang actief blijft.
  1. Gebruiksvriendelijkheid en Draagbaarheid: De meeste Shiatsu massagekussens zijn draagbaar en kunnen eenvoudig op stoelen, banken of andere zitplaatsen worden geplaatst. Dit maakt ze handig in gebruik, waardoor gebruikers op elk gewenst moment van een massage kunnen genieten.

Massage Gun bij Revalidatie

Sport je veel? Heb je vaker blessures of spierpijn na het sporten? Met een massage gun kun je erg diep je spierweefsel masseren. Je kunt je hier zelf, mits goed gebruikt, een echte sportmassage geven. Dit helpt zowel bij het losmaken van je spieren als bij het herstel na een blessure. Meer weten? Klik dan op de button hieronder en lees het artikel over massage guns!

Verschillende soorten Shiatsu massagekussens

Er zijn verschillende soorten Shiatsu massagekussens beschikbaar, elk ontworpen om specifieke delen van het lichaam te behandelen en verschillende massage-ervaringen te bieden. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten Shiatsu massagekussens:

  • Rug: Dit type kussen is ontworpen om de gehele rug te behandelen. Het bevat meestal roterende knooppunten of rollers die langs de wervelkolom bewegen, waardoor een diepe knedende massage ontstaat.
  • Nek- en Schoudermassagekussen: Gericht op het behandelen van de nek en schouders. Deze kussens hebben vaak specifieke knooppunten die ontworpen zijn om de spanning in dit gebied te verlichten.
  • Met Warmtefunctie: Deze kussens voegen warmte toe aan de massage, wat kan helpen om de spieren verder te ontspannen. De warmtefunctie is vaak instelbaar.
  • Benen: Ontworpen om de benen te masseren, met specifieke knooppunten voor de dijen, kuiten en voeten. Sommige modellen hebben ook luchtdrukmassage voor een volledigere ervaring.
  • Shiatsu Voetmassagekussen: Specifiek gericht op het masseren van de voeten. Deze kussens hebben vaak roterende knooppunten, luchtdrukmassage en soms zelfs verwarmingsfuncties.
  • Heupen en Billen:Ontworpen om de heupen en billen te behandelen. Deze kussens kunnen speciale massagetechnieken bevatten om de spieren in dit gebied te ontspannen.
  • Met Vibratiefunctie: Naast Shiatsu-massage kunnen sommige kussens ook vibraties toevoegen voor een extra stimulerende massage.
  • Met Verstelbare Hoek: Deze kussens kunnen vaak worden aangepast aan verschillende hoeken en posities, zodat je de massage kunt aanpassen aan jouw zitpositie.
  • Met Afstandsbediening: Voor extra gebruiksgemak worden sommige kussens geleverd met afstandsbedieningen, zodat je de instellingen gemakkelijk kunt wijzigen zonder het kussen te hoeven aanpassen.
  • Nek en Ondersteuning van het Hoofd: Dit type kussen richt zich specifiek op de nek en biedt vaak ook ondersteuning voor het hoofd. Het kan handig zijn voor mensen die langdurig zitten.

Bij het kiezen van een Shiatsu massagekussen is het belangrijk om te overwegen welk deel van het lichaam je wilt behandelen en welke functies je belangrijk vindt voor een optimale massage-ervaring.