De beste White Noise Machines (voor baby's en volwassenen)!

Gepubliceerd op 31 mei 2023 om 20:48
white noise witte ruis

White noise machines voor baby én volwassenen!

Wanneer je niet goed kunt slapen, kan een white noise machine dé oplossing zijn. Deze apparaten geven witte ruis en helpen je beter in slaap te vallen en om door te slapen. Ook bij tinnitus kunnen ze helpen om oorsuizen te onderdrukken. Wist je trouwens dat white noise machines niet alleen je baby, maar ook jou beter helpen slapen? Deze hulpmiddelen zijn namelijk niet alleen geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Dit artikel is een uitgebreide review van maar liefst 11 modellen white noise machines die zowel geschikt zijn voor baby’s als voor kinderen. Hopelijk helpt het je bij het kiezen van de beste optie voor jou en/of je kleintje.

Mocht je niet het hele artikel willen lezen, dan is dat natuurlijk geen probleem. Hieronder hebben we de modellen die we hebben uitgelicht in dit artikel al voor je op een rij gezet. Als je op de link klikt, wordt je direct doorgeleid naar bol. De prijzen kunnen afwijken i.v.m. acties of kortingen.

 

LUVION® Moon & Stars (€19,95) - BESTE PRIJS-KWALITEIT

White Noise Machine - BrightLife (€37,95)

Numsy Touch (€39,95)

Distinq White Noise  (€42,95)

Liroma 3-in-1 Wake up Light (€99,-) - BESTE MODEL

DistinQ Compact (€34,99)

Boba White Noise Machine (€15,99)

White Noise Machine – Merkloos (€19,99)

Blossombel Baby Husher Pro (€37,99)

Gadgetplace White Noise Machine (€34,95)

Twenty4seven® White Noise Machine (€15,95) - GOEDKOOPST

Dit zijn de meest populairste white noise machines

Mocht je eens een White noise machine willen proberen, gewoon om te ontspannen, beter in slaap te vallen of misschien wil je het proberen om je tinnitus tegen te gaan? Bekijk dan deze top 3 White noise machines. De white noise machines in deze lijst hebben allemaal een CE-markering en zijn dus veilig voor gebruik. Ze zijn overigens geschikt voor zowel baby's als volwassenen.

 

LUVION® White Noise Machine Moon & Stars (€19,95)

De LUVION® White Noise Machine Moon & Stars is een betaalbare en veelzijdige slaaphulp die speciaal is ontworpen om zowel baby’s als volwassenen te helpen bij het verkrijgen van een betere nachtrust. Met 25 rustgevende geluiden, waaronder witte ruis, hartslag, en natuurlijke geluiden zoals oceaangeluiden en regen, biedt deze machine een brede keuze aan geluiden die helpen om een kalmerende slaapomgeving te creëren. De machine is voorzien van een amberkleurig nachtlampje dat zacht en rustgevend licht uitstraalt, wat perfect is om een veilige en ontspannen sfeer te creëren voor baby’s. Dankzij de ingebouwde oplaadbare accu kan de machine tot 20 uur lang geluid afspelen, waardoor deze ideaal is voor een hele nacht gebruik.

Voordelen: De LUVION® White Noise Machine biedt een uitgebreide selectie van geluiden, waardoor er voor elk type slaper wel iets bij zit. Het apparaat is gebruiksvriendelijk en het ontwerp past goed in elke kamer. De lange batterijduur is een groot pluspunt, vooral voor gebruik gedurende de nacht.

Nadelen: De geluidskwaliteit is goed, maar niet van het hoogste niveau. Ook heeft het apparaat geen ingebouwde Bluetooth-functionaliteit, wat het minder flexibel maakt in gebruik dan sommige andere modellen.

Specificaties:

  • 25 rustgevende geluiden (Witte Ruis, Hartslag, Oceaan, Natuur, Regen en Muziek)
  • Rustgevende LED-verlichting
  • Ingebouwde accu voor 15 tot 20 uur gebruik
  • Timer met 15, 30 en 60 minuten opties
  • USB-oplaadkabel inbegrepen
  • Strak en modern design

Brightlife white noise machine (€37,95)

De BrightLife White Noise Machine biedt een indrukwekkende selectie van 40 rustgevende geluiden, waaronder witte ruis, natuurgeluiden en zelfs pianomuziek. Het apparaat beschikt over een krachtige 3D stereospeaker die het geluid rondom je verspreidt, wat zorgt voor een meeslepende en rustgevende ervaring. De bediening is eenvoudig gehouden met slechts zes knoppen, waarmee je snel de gewenste instellingen kunt kiezen. Met de mogelijkheid om een timer in te stellen voor 1, 2 of 3 uur, of de machine de hele nacht door te laten spelen, is deze machine ideaal voor mensen die behoefte hebben aan een constante achtergrondgeluid om beter te kunnen slapen.

Voordelen: Het apparaat biedt een uitstekende geluidskwaliteit dankzij de 3D stereotechnologie. De brede selectie van geluiden maakt het een veelzijdige keuze voor zowel baby’s als volwassenen. Bovendien is het eenvoudig te bedienen, zelfs in het donker.

Nadelen: De prijs is aan de hogere kant in vergelijking met andere modellen. Ook mist het apparaat een ingebouwde accu, waardoor je altijd afhankelijk bent van een stroombron.

Prosova white noise machine

Specificaties

  • 32 Volume niveaus tot 80 decibel
  • Automatisch uitschakelende timer
  • 3D Stereogeluid
  • 40 Natuurlijke geluiden, waaronder golven-, piano- en denkgeluid
  • Voor baby’s en volwassenen
  • Incl. Ebook '25 beste tips voor een goede nachtrust'

Numsy Touch White Noise Machine Baby (€39,95)

De Numsy Touch White Noise Machine biedt een luxe slaapoplossing met een elegant design en uitgebreide functionaliteiten. Dit model is ideaal voor ouders die op zoek zijn naar een premium apparaat dat zowel stijlvol als praktisch is.

Voordelen: De Numsy Touch beschikt over 31 natuurlijke geluiden, waaronder white noise en kalmerende muziek, wat helpt bij het creëren van een rustige slaapomgeving. Het draadloze ontwerp met een batterijduur van 20 uur maakt het apparaat perfect voor gebruik thuis en onderweg. Met zeven lichtkleuren en diverse dimstanden kun je de verlichting naar wens aanpassen. Bovendien biedt de Touch een flexibele timerfunctie, variërend van 30 minuten tot 14 uur, zodat je de slaapduur nauwkeurig kunt instellen.

Nadelen: De uitgebreide functies en hogere prijs van de Numsy Touch kunnen minder geschikt zijn voor ouders die een eenvoudigere oplossing zoeken of een beperkter budget hebben.

Specificaties:

  • Geluidopties: 31 natuurlijke geluiden
  • Timer: 30/60/90/120/180 minuten of continu tot 14 uur
  • Licht: 7 kleuren met ademende functie en dimstanden
  • Batterijduur: Tot 20 uur
  • Prijs: €39,95

De Numsy Touch is de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een luxueuze en veelzijdige white noise machine die niets aan het toeval overlaat.

Numsy White Noise Machines voor je Baby

Ben je specifiek op zoek naar een white noise machine van Numsy voor je kleintje? Of wil je hier gewoon meer over weten? Lees dan het reviewartikel over de White Noise Machines van Numsy. Klik op de button hieronder en je wordt vanzelf doorgestuurd naar het artikel

Distinq White Noise Machine - Slaaptrainer voor Baby (€42,95)

De Distinq White Noise Machine is een veelzijdig apparaat dat is ontworpen om zowel kinderen als volwassenen te helpen bij het bereiken van een betere nachtrust. Met 29 unieke geluiden, variërend van witte ruis tot natuurgeluiden, biedt deze machine voldoende opties om elke slaper te kalmeren. Het apparaat is ook uitgerust met 8 verschillende kleuren LED-verlichting, die kunnen worden aangepast aan de voorkeur van de gebruiker. De ingebouwde timerfunctie maakt het mogelijk om de machine na 30, 60 of 90 minuten automatisch uit te schakelen, waardoor je ongestoord kunt blijven slapen.

Voordelen: Het apparaat biedt een mooie balans tussen geluids- en lichtopties, waardoor het geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen. De ingebouwde AUX-poort is een handige toevoeging voor het afspelen van eigen muziek of geluiden.

Nadelen: De prijs is relatief hoog voor een white noise machine, en de batterijduur van 10 uur is iets korter dan bij sommige andere modellen.

Specificaties:

  • 29 rustgevende geluiden
  • 8 verschillende kleuren LED-verlichting
  • Timerfunctie voor 30, 60, 90 minuten of constant afspelen
  • Ingebouwde AUX-poort
  • Geheugenfunctie
  • Volledig opgeladen binnen 2,5 uur
  • 10 uur gebruiksduur bij volledige oplading

Liroma 3-in-1 Wake up Light (€99,-)

De Liroma 3-in-1 Wake up Light is de vreemde eend in deze lijst. Het is namelijk meer dan alleen een white noise machine alleen. Dit apparaat combineert een wake-up light, een daglichtlamp en een white noise machine in één compact apparaat. Met 10.000 lux lichtintensiteit helpt het je bioritme te reguleren en symptomen van een winterdip te bestrijden. De white noise functie biedt 8 verschillende geluiden en 25 volumelevels, wat voldoende is voor de meeste gebruikers. Bovendien is de Liroma voorzien van een Bluetooth speaker en een afstandsbediening, wat het gebruiksgemak aanzienlijk verhoogt.

Voordelen: Dit apparaat is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een alles-in-één oplossing voor hun slaapproblemen en bioritme. De daglichtlampfunctie is bijzonder effectief in de wintermaanden. Ook de Bluetooth-functionaliteit en afstandsbediening dragen bij aan het gebruiksgemak.

Nadelen: De prijs is aanzienlijk hoger dan andere white noise machines, en niet iedereen zal alle functies nodig hebben. Daarnaast is de white noise selectie beperkter met slechts 8 geluiden.

Specificaties:

  • 3 in 1 functie: white noise, wake-up light en daglichtlamp
  • 10.000 lux lichtintensiteit
  • 8 geluiden en 25 volumelevels
  • Zonsopgang- en ondergangsimulatie
  • Timerfunctie
  • Bluetooth speaker
  • Afstandsbediening inbegrepen

Wake Up Lights - maak wakker worden weer leuk!

Mocht je meer willen weten over wake up lights, lees dan het artikel over de wake up lights van Philips. Je leest hier niet alleen meer over hoe deze apparaten werken en wat ze voor je kunnen betekenen: we hebben ook de topmodellen van Philips voor je uitgelicht. Klik op de knop hieronder en je wordt vanzelf doorgestuurd naar het artikel.

DistinQ White Noise Machine Compact (€34,99)

De DistinQ Compact is een kleinere, meer draagbare versie van de DistinQ White Noise Machine. Het apparaat biedt 21 rustgevende geluiden en heeft dezelfde 8 kleuren LED-verlichting, maar in een compacter formaat. Dit maakt het ideaal voor op reis of voor gebruik in kleinere ruimtes. Net als de grotere versie heeft het apparaat een ingebouwde timer en is het gemakkelijk te bedienen. De batterij gaat tot 10 uur mee, wat voldoende is voor een nachtje slapen.

Voordelen: De compacte vormfactor maakt het ideaal voor mensen die vaak onderweg zijn of weinig ruimte hebben. Het biedt een goede selectie van geluiden en dezelfde veelzijdige lichtopties als de grotere variant.

Nadelen: Hoewel het compact en draagbaar is, biedt het minder geluiden dan zijn grotere tegenhangers. De batterijduur is ook iets korter dan die van andere modellen.

Specificaties:

  • 21 rustgevende geluiden
  • 8 verschillende kleuren LED-verlichting
  • Timerfunctie voor 30, 60, 90 minuten of constant afspelen
  • Compact design
  • 10 uur gebruiksduur bij volledige oplading

Boba White Noise Machine (€15,99)

De Boba White Noise Machine is een budgetvriendelijke optie die zich richt op zowel kinderen als volwassenen. Het apparaat biedt verschillende kalmerende geluiden zoals oceaangeluiden en regen, die helpen om een rustgevende slaapomgeving te creëren. Het apparaat is eenvoudig te bedienen met knoppen aan de bovenkant en heeft ook een ingebouwde RGB LED-verlichting, die als nachtlampje kan worden gebruikt. Bovendien is er een Bluetooth-functie toegevoegd, zodat je het apparaat ook als speaker kunt gebruiken.

Voordelen: De prijs is bijzonder aantrekkelijk, en het apparaat biedt veel waar voor zijn geld. De combinatie van white noise, nachtlampje en Bluetooth-functionaliteit maakt het een veelzijdige keuze.

Nadelen: De geluidskwaliteit is niet zo hoog als bij duurdere modellen, en de selectie van geluiden is beperkter. Ook ontbreekt een ingebouwde accu, waardoor het apparaat minder mobiel is.

Specificaties:

  • Verschillende kalmerende geluiden
  • RGB LED-verlichting als nachtlampje
  • Bluetooth-functie
  • Timer voor 30, 60, 90 minuten

Merkloze White Noise Machine (€19,99)

Deze White Noise Machine is een eenvoudige, maar effectieve oplossing voor het creëren van een rustgevende slaapomgeving. Met tien verschillende geluiden, waaronder natuurgeluiden en hartslag, biedt het apparaat genoeg variatie om je baby te kalmeren en te helpen beter te slapen. Het apparaat is compact en licht van gewicht, waardoor het ideaal is voor op reis. Een unieke functie is de ademende amberverlichting, die helpt om extra rust te bieden tijdens het slapen.

Voordelen: De machine biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding en is zeer gebruiksvriendelijk. De compacte vorm maakt het ideaal voor gebruik onderweg, en het ademende amberlicht is een unieke en rustgevende functie.

Nadelen: De geluidskeuze is beperkter dan bij duurdere modellen, en er is geen ingebouwde accu, wat het minder geschikt maakt voor gebruik zonder stroomvoorziening.

Specificaties:

  • 10 verschillende geluiden
  • Amber nachtlampje met ademend effect
  • Compact en lichtgewicht design
  • USB-oplaadkabel inbegrepen
  • Timer voor 15, 30, 60 minuten

Blossombel Baby Husher Pro (€37,99)

De Blossombel Baby Husher Pro is een innovatieve white noise machine die speciaal is ontworpen om baby's te helpen rustig te worden en in slaap te vallen. Dit apparaat combineert wetenschappelijk onderbouwde geluidstechnieken met gebruiksgemak, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor ouders die hun baby's helpen om beter te slapen. De Baby Husher Pro bootst het geluid van de baarmoeder na, een geluid dat baby's herkennen en als kalmerend ervaren. Dit geluid, dat wel 95 dB kan bereiken, kan op het eerste gehoor luid lijken, maar het is effectief in het sussen van huilbuien en het bevorderen van slaap.

Het apparaat is voorzien van zes verschillende kalmerende geluiden, waaronder witte ruis, slaapliedjes, en hartslaggeluiden. Het volume is eenvoudig instelbaar, zodat je de intensiteit kunt aanpassen aan de behoeften van je baby en de omgeving. De draagbaarheid van de Baby Husher Pro is ook een groot pluspunt: hij is lichtgewicht, compact, en kan gemakkelijk worden bevestigd aan een kinderwagen, wieg of autostoel. Daarnaast beschikt het apparaat over een timerfunctie en een ingebouwde herlaadbare batterij die tot 10 uur meegaat.

Voordelen: De Baby Husher Pro is zeer effectief in het kalmeren van baby's dankzij de goed gekozen geluiden en het instelbare volume. De draagbaarheid en de lange batterijduur maken het een ideale keuze voor ouders die vaak onderweg zijn. Het feit dat het apparaat eenvoudig kan worden bevestigd aan verschillende babyaccessoires is een handige toevoeging.

Nadelen: Het geluid van 95 dB kan voor sommige ouders te luid lijken, vooral als de baby dicht bij het apparaat slaapt. Daarnaast kan de prijs van €37,99 iets aan de hoge kant zijn in vergelijking met andere white noise machines op de markt.

Specificaties:

  • 6 kalmerende geluiden (inclusief witte ruis en hartslaggeluiden)
  • Instelbaar volume
  • Ingebouwde oplaadbare batterij (1800 mAh, tot 10 uur gebruik)
  • Compact en draagbaar ontwerp (140 gram)
  • 30 minuten auto-off timer met stemherkenning

Gadgetplace White Noise Machine - Voor baby & volwassenen (€34,95)

De Gadgetplace White Noise Machine biedt een breed scala aan geluiden om zowel baby's als volwassenen te helpen ontspannen en beter te slapen. Met maar liefst 30 verschillende geluiden, variërend van witte ruis en regen tot hartslag en natuurgeluiden, is er voor iedereen wel een passende optie. De HIFI-geluidskwaliteit zorgt ervoor dat de geluiden helder en vol klinken, wat bijdraagt aan een rustige slaapomgeving.

Dit apparaat is bijzonder krachtig, met een geluidsbereik van 40 tot 75 dB, wat helpt om ongewenste achtergrondgeluiden te maskeren. De Gadgetplace machine is compact en draagbaar, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is op reis of binnen het huis. De drie timermodi (30, 60 minuten en continu) bieden flexibiliteit, afhankelijk van je slaappatroon of behoefte aan rust.

Voordelen: De diversiteit aan geluiden is een groot pluspunt, omdat je hiermee de ideale slaapomgeving kunt creëren, ongeacht je persoonlijke voorkeur. De geluidskwaliteit is uitstekend, en het apparaat is eenvoudig te bedienen. Het compacte ontwerp maakt het ook een handige keuze voor wie vaak reist.

Nadelen: Hoewel het apparaat veel geluiden biedt, kan het ontbreken van een specifieke babygerichte functie een nadeel zijn voor ouders die op zoek zijn naar iets dat specifiek is afgestemd op hun kleintje. Daarnaast kan de HIFI-geluidskwaliteit soms te intens zijn voor diegenen die een subtielere achtergrondgeluid prefereren.

Specificaties:

  • 9 verschillende geluiden (inclusief witte ruis)
  • Instelbaar volume
  • Oplaadbare batterij (1200 mAh, tot 36 uur gebruik)
  • Compact en draagbaar ontwerp
  • 3 instelbare timers (15, 30, 60 minuten)

Twenty4seven® White Noise Machine - Witte Ruis Muziekdoosje (€15,95)

De Twenty4seven® White Noise Machine is een budgetvriendelijke oplossing voor wie op zoek is naar een eenvoudige maar effectieve manier om de slaapkwaliteit te verbeteren. Deze machine biedt negen verschillende geluiden, waaronder witte ruis en andere rustgevende klanken zoals kabbelende beekjes en ventilatorgeluiden. Ondanks zijn lage prijs is de Twenty4seven® voorzien van enkele handige functies, zoals een timer met drie verschillende instellingen (15, 30 en 60 minuten) en een oplaadbare batterij die tot 36 uur meegaat.

Het apparaat is eenvoudig te bedienen en ideaal voor zowel kinderen als volwassenen die moeite hebben met inslapen. Het compacte ontwerp maakt het gemakkelijk om mee te nemen op reis, en het is licht genoeg om in vrijwel elke ruimte te gebruiken.

Voordelen: De lage prijs is een groot voordeel, vooral voor mensen die een white noise machine willen uitproberen zonder een grote investering te doen. Het compacte en draagbare ontwerp, gecombineerd met een lange batterijduur, maakt het een uitstekende keuze voor onderweg. Het apparaat is ook eenvoudig in gebruik, wat ideaal is voor kinderen.

Nadelen: De beperkte geluidsopties maken deze machine minder veelzijdig in vergelijking met duurdere modellen. Daarnaast is de geluidskwaliteit niet zo hoog als bij andere apparaten in deze prijsklasse, wat voor sommigen een nadeel kan zijn.

Specificaties:

  • 9 verschillende geluiden (inclusief witte ruis)
  • Instelbaar volume
  • Oplaadbare batterij (1200 mAh, tot 36 uur gebruik)
  • Compact en draagbaar ontwerp
  • 3 instelbare timers (15, 30, 60 minuten)

Wat is de beste white noise machine?

Zoals je hebt kunnen zien, hebben bovenstaande white noise machines allen hun eigen voor- en nadelen. Ze verschillen allemaal in prijs, opties en multifunctionaliteit. Op basis van deze criteria hebben we de beste, de goedkoopste en degene met de beste prijs-kwaliteitverhouding nog even op een rij gezet:

  • Beste White Noise Machine: De Liroma 3-in-1 Wake up Light komt als beste uit de bus dankzij zijn veelzijdigheid. Dit apparaat combineert white noise, een wake-up light en een daglichtlamp in één, wat het een uitstekende keuze maakt voor wie op zoek is naar een complete slaaphulp. De hoge prijs wordt gerechtvaardigd door de uitgebreide functies en uitstekende kwaliteit. Het is tevens het duurste apparaat (€99,-) uit deze lijst, maar je krijgt er dan ook een hoop voor terug.
  • Goedkoopste White Noise Machine: De Twenty4seven® White Noise Machine is, met een prijs van slechts €15,95, het meest budgetvriendelijke model in deze vergelijking. Ondanks de lagere prijs biedt dit apparaat een goede basisfunctionaliteit met 9 verschillende geluiden en een gebruiksduur van 36 uur op een volle accu. Het beschikt ook over verschillende timermodi, wat handig is voor het aanpassen van de gebruiksduur. Dit model is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een eenvoudige white noise machine zonder veel franje, maar toch betrouwbare prestaties wil voor een lage prijs.
  • Beste Prijs-Kwaliteitverhouding: De LUVION® White Noise Machine Moon & Stars biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding. Voor slechts €19,95 krijg je een breed scala aan rustgevende geluiden, een ingebouwd nachtlampje, en een lange batterijduur. Dit maakt het een uitstekende keuze voor zowel baby's als volwassenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en betaalbare slaaphulp.

Wat is witte ruis?

Witte ruis is een fenomeen dat bestaat uit een combinatie van alle hoorbare frequenties, variërend van het zachte gerommel van een verre donder tot het irritante gezoem van een mug. Apparaten die witte ruis genereren, zijn speciaal ontworpen om dit unieke geluid voort te brengen en daarmee een kalmerende en rustgevende sfeer te creëren. Door ongewenste geluiden te blokkeren, helpt witte ruis je om beter te kunnen slapen, waardoor je lichaam en geest ultieme ontspanning kunnen ervaren.

 

Hoe werkt een white noise machine?

Een white noise machine produceert geluid dat bestaat uit een mix van frequenties in het hoorbare bereik, met gelijke intensiteit op elk van die frequenties (witte ruis). Dit resulteert in een geluid dat lijkt op het geluid van een continue, monotone ruis, zoals het geluid van een waterval, wind of ruis van een tv-kanaal zonder signaal.

White noise machines worden vaak gebruikt als een hulpmiddel om te ontspannen, te concentreren of in slaap te vallen, omdat het monotone geluid achtergrondgeluiden kan maskeren die anders storend zouden zijn. White noise machines kunnen ook nuttig zijn voor mensen met tinnitus (oorsuizen) omdat het constante geluid van de machine de tinnitus kan maskeren en zo verlichting kan bieden. Let wel op! Er zijn aanwijzingen dat ONGESTRUCTUREERDE white noise geluiden, tinnitus juist kunnen verergeren.

 

Voordelen van white noise

Apparaten met witte ruis kunnen verschillende voordelen bieden voor een betere nachtrust. Het rustgevende geluid van de witte ruis kan storende geluiden helpen blokkeren, waardoor je gemakkelijker in een rustige slaap kunt vallen. Daarnaast kan het geluid van witte ruis ook een kalmerend effect hebben, waardoor stress wordt verminderd en ontspanning wordt bevorderd. Het creëert een omgeving die lijkt op het zachte geruis van de golven op het strand of het bladgeritsel in het bos, waardoor je jezelf moeiteloos kunt laten wegglijden naar een diepere slaap. 

Bovendien kan witte ruis ook van bijzondere waarde zijn voor mensen die last hebben van tinnitus. Het constante geluid van de witte ruis helpt om het oorsuizen te onderdrukken, wat vaak als storend wordt ervaren bij het in slaap vallen. Hierdoor kun je niet alleen gemakkelijker in slaap vallen, maar ook beter door de nacht heen slapen zonder onderbrekingen.

Kortom, apparaten met witte ruis bieden een veelzijdige oplossing voor een betere nachtrust door storende geluiden te blokkeren, ontspanning te bevorderen en zelfs te helpen bij het onderdrukken van tinnitus.