Eenvoudige stappentellers top 10!

Gepubliceerd op 31 juli 2024 om 21:16
stappenteller analoog

Wandel je om fit te blijven? Wil je meer bewegen om je conditie te verbeteren? om fitter te worden? Dan is een simpele analoge stappenteller, zonder toeters en bellen, misschien iets voor jou. Het is niet alleen een leuke gadget om te hebben, maar het kan je ook daadwerkelijk motiveren om elke dag je stap- en beweegdoelen te halen. In dit artikel lees je meer over de 10 populairste en best beoordeelde eenvoudige stappentellers van het moment! Om het gemakkelijk de maken geven we je al het beste basismodel, de meest luxe versie en het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding:

Geen zin om het hele artikel te lezen? Klik dan op de link van de stappenteller die je wilt kopen en je wordt direct naar de website van bol doorgestuurd. De prijzen kunnen enigszins afwijken aangezien er regelmatig kortingen en acties zijn op deze producten.

  1. KIMO DIRECT Stappenteller (€24,95): Dit model biedt eenvoudige, maar doeltreffende functies voor stappentelling, calorieverbranding, en afstandsmeting. Het compacte ontwerp en de eenvoudige bediening maken het een geschikte keuze voor dagelijks gebruik zonder extra franje. Het biedt een goede balans tussen prijs en functionaliteit, wat het aantrekkelijk maakt voor beginners of mensen met een klein budget.
  2. OMRON IV Walking Style (€29,99): Deze stappenteller van OMRON is uitgerust met een 3D-sensor voor nauwkeurige stappenregistratie, ongeacht hoe het apparaat gedragen wordt. Het biedt ook extra functies zoals aerobe stappen (die een hogere intensiteit registreren), verbrande calorieën en afstand. Het geheugen slaat tot 7 dagen gegevens op, waardoor het een ideaal model is voor serieuze sporters die hun prestaties willen monitoren.
  3. AndroitGoods Stappenteller(€19,99): De AndroitGoods stappenteller biedt alle basisfuncties die je nodig hebt, hij meet calorieën en telt je stappen. Bovendien is het apparaatje gemakkelijk te bevestigen aan je kleding.

  4. Sminty® Stappenteller (€28,95): Dit model biedt een robuuste set basisfuncties zoals een 3D-sensor, een groot scherm, en lange batterijduur zonder dat je een smartphone-app nodig hebt. Het is ideaal voor wie een eenvoudige, betrouwbare stappenteller zoekt zonder gedoe.
  5. Yamax Digi-Walker SW-700 (€29,95): De SW-700 staat bekend om zijn nauwkeurigheid en duurzaamheid. Met een anti-bounce mechanisme en beschermkap is dit een betrouwbare keuze voor serieuze wandelaars. Dit model mist echter de luxe van meer geavanceerde functies zoals geheugenopslag of connectiviteit.
  6. BS® Stappenteller Broekzak Pro (€29,95): Met vergelijkbare functies als de Sminty® biedt de BS® een stijlvol design en eveneens een 3D-sensor en groot scherm. Het is een solide keuze voor iedereen die op zoek is naar gebruiksgemak en basisfunctionaliteiten zonder poespas.
  7. Yamax EX-510 Stappenteller (€45,96): Dit is de meest uitgebreide stappenteller in de lijst, met een 3D-accelerometer, uitgebreide geheugenfuncties, en metingen van vetverbranding en activiteitstijd. Het is een ideaal model voor wie gedetailleerd inzicht wil in zijn fitnessactiviteiten.
  8. Tunturi Digitale Stappenteller (€17,97): Dit betaalbare model biedt basisfuncties met instelbare gevoeligheid en staplengte, maar mist de geavanceerde mogelijkheden van de luxere modellen. Het is een prima keuze voor wie simpelweg zijn stappen wil bijhouden.
  9. JY&K Stappenteller (€7,95): Een eenvoudig en budgetvriendelijk model dat ideaal is voor wie een eenvoudige stappenteller zoekt zonder extra functionaliteiten. Dit model biedt weinig extra's, maar doet wat het moet doen voor een zeer lage prijs.
  10. Yamax EX-210 Stappenteller (€32,34): Dit model combineert nauwkeurigheid met enkele geavanceerde functies zoals tijdsweergave en een klein geheugen, zonder al te ingewikkeld te zijn. Het biedt een goede balans tussen prijs en functionaliteit.

 

De beste en meest populaire eenvoudige stappentellers

Hoewel de analoge stappentellers misschien niet heel erg modieus zijn, doen ze precies waar ze voor zijn bedoeld: stappen tellen. En dat doen ze ook nog eens zeer nauwkeurig. Bovendien zijn ze erg compact, licht en een stuk goedkoper dan de activity trackers en de sporthorloges. Ook als je gaat hardlopen doen ze precies wat ze beloven en je hoeft de batterij nauwelijks te vervangen, omdat deze meestal wel een jaar meegaan.  Ik zet hieronder de populairste analoge stappentellers met de hoogste beoordelingen op bol voor je op een rij.

KIMO DIRECT Stappenteller 

De KIMO DIRECT Stappenteller is een gebruiksvriendelijk apparaat dat je dagelijkse activiteit nauwkeurig bijhoudt, wat helpt bij het bereiken van een gezondere levensstijl. Dankzij de 3D-sensor worden zowel binnen als buiten alle stappen accuraat gemeten, inclusief tijdens activiteiten zoals traplopen en hardlopen. Het grote scherm maakt het eenvoudig om je voortgang in één oogopslag te zien. Dit apparaat is geschikt voor iedereen, jong en oud, en kan gemakkelijk worden gedragen dankzij het meegeleverde draagkoord en de clip. 

Voordelen: Nauwkeurige 3D-sensor, groot scherm, eenvoudig in gebruik, lichtgewicht en lange batterijduur van een jaar.

Nadelen: Beperkte functies; geen geavanceerde trackingmogelijkheden.

Specificaties

  • Telt alleen stappen
  • Eenvoudig in gebruik (aan of uit)
  • Nauwkeurige 3D sensor
  • Clip en Hangkoord
  • Groot display
  • Draait 1 jaar op meegeleverde batterij

OMRON Walking Style IV 

De OMRON Walking Style IV biedt geavanceerde tracking voor wie serieus met zijn gezondheid bezig is. Met een nauwkeurige 3D-sensor registreert het apparaat niet alleen stappen, maar ook verbrande calorieën en aerobe passen, waarbij intensieve bewegingen apart worden geteld. De actiemodus maakt het mogelijk om specifieke activiteiten apart te monitoren. 

Voordelen:Nauwkeurige calorieverbranding, actiemodus, aerobe stappen, geheugenfunctie.

Nadelen: Minder compact en iets complexer in gebruik door extra functies.

Specificaties

  • Geheugen
  • Nauwkeurige 3D-sensor
  • Telt stappen, kCal en heeft een klok
  • Clip en Band
  • Actiemodus om wandelsessie te meten
  • Aangepaste aerobicmodus

AndroitGoods 3D stappenteller

De AndroitGoods Stappenteller combineert nauwkeurigheid met stijl en gebruiksgemak. Dit apparaat meet je stappen via een helder LCD-scherm, dat ook in het donker goed zichtbaar is dankzij het lichtgevende design. Met de handige USB-poort is opladen eenvoudig, terwijl de 105mAh batterij voor langdurig gebruik zorgt. 

Voordelen: Stijlvol design, lichtgevend display, eenvoudig opladen via USB, lange batterijduur.

Nadelen: Beperkt tot basisfuncties, minder geschikt voor intensieve sportactiviteiten.

Specificaties

  • Telt alleen stappen
  • Eenvoudig in gebruik (aan of uit)
  • Nauwkeurige 3D Sensor
  • Clip en Hangkoord
  • Groot display
  • Draait 1 jaar op volle accu

Sminty® Stappenteller

De Sminty® Stappenteller is ontworpen voor iedereen die een gezondere, actieve levensstijl wil omarmen. Met deze geavanceerde 3D-sensor volg je niet alleen je stappen, maar krijg je ook inzicht in de afstand, de verbrande calorieën en de gemiddelde tijd die je dagelijks beweegt. Deze stappenteller is bijzonder gebruiksvriendelijk dankzij het grote scherm, waardoor je je voortgang in één oogopslag kunt bekijken. Het apparaat is volledig app-vrij, wat zorgt voor een hoge mate van privacy en gebruiksgemak. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de batterij, want die gaat tot wel 12 maanden mee. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of net begint, de Sminty Activity Tracker helpt je om je gezondheidsdoelen te bereiken.

Voordelen: Zeer nauwkeurige 3D-sensor, groot scherm voor duidelijke weergave, lange batterijduur, privacy-vriendelijk zonder smartphone-apps.

Nadelen: Beperkt tot basisfunctionaliteiten; geen mogelijkheid tot koppeling met andere devices of apps.

Specificaties:

  • 3D-sensortechnologie voor nauwkeurige metingen
  • Groot scherm voor eenvoudig aflezen
  • Batterijduur tot 12 maanden
  • Privacy veilig, geen app nodig
  • Inclusief broekclip en nekkoord

Yamax Digi-Walker SW-700

De Yamax Digi-Walker SW-700 is een robuuste stappenteller die bekend staat om zijn hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Dit apparaat telt tot 99.999 stappen en biedt daarnaast een afstandsmeter tot 999,99 km en een caloriemeter tot 9.999,9 kcal. De stappenteller is uitgerust met een anti-bounce mechanisme dat ongewenste bewegingen uitsluit, waardoor je altijd een betrouwbaar overzicht hebt van je activiteiten. De stofvrije beschermkap zorgt ervoor dat je de teller niet per ongeluk reset. De Yamax SW-700 is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een nauwkeurige en eenvoudige manier om hun dagelijkse beweging te monitoren.

Voordelen: Nauwkeurige metingen dankzij anti-bounce mechanisme, stofvrije beschermkap, zeer gebruiksvriendelijk.

Nadelen: Geen geavanceerde functies zoals geheugenopslag of connectiviteit met apps.

Specificaties:

  • Teller tot 99.999 stappen
  • Afstandsmeter tot 999,99 km
  • Caloriemeter tot 9.999,9 kcal
  • Anti-bounce mechanisme voor hoge nauwkeurigheid
  • Stofvrije beschermkap

BS® Stappenteller Broekzak Pro

De BS® Stappenteller Broekzak Pro is een veelzijdige activity tracker die perfect is voor iedereen die zijn fitheid wil verbeteren. Met een nauwkeurige 3D-sensor en een groot, eenvoudig afleesbaar scherm biedt deze tracker alles wat je nodig hebt om je dagelijkse activiteit bij te houden. De tracker vereist geen ingewikkelde apps, waardoor je volledige controle hebt over je gegevens en geen last hebt van ongewenste meldingen. De batterij gaat tot 12 maanden mee, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over opladen. Dit compacte en stijlvolle apparaat past bij elke outfit en is een onmisbaar hulpmiddel voor een gezondere levensstijl.

Voordelen: Nauwkeurige 3D-sensor, groot scherm, lange batterijduur, geen smartphone-apps nodig.

Nadelen: Beperkte functies; geen mogelijkheid om uitgebreide data op te slaan of te synchroniseren met andere apparaten.

Specificaties:

  • Nauwkeurige 3D-sensor
  • Groot scherm voor eenvoudige weergave
  • Batterijduur tot 12 maanden
  • Privacy veilig zonder apps
  • Inclusief broekclip en nekkoord

Yamax EX-510 Stappenteller

De Yamax EX-510 is een van de meest uitgebreide stappentellers op de markt, uitgerust met een 3D-accelerometer sensor voor nauwkeurige metingen. Dit model biedt geavanceerde functies zoals tijdsweergave, geheugenopslag voor 30 dagen en 30 weken, en metingen van stappen, afstand, calorieën, vetverbranding en de duur van de activiteit. De EX-510 is ontworpen voor serieuze gebruikers die gedetailleerd inzicht willen in hun dagelijkse activiteiten, en kan eenvoudig in een broekzak gedragen worden, wat ideaal is voor wandelen of hardlopen.

Voordelen: Zeer uitgebreide functies, nauwkeurige metingen, lange geheugenopslag.

Nadelen: Hogere prijs, iets complexer in gebruik door de vele functies.

Specificaties:

  • 3D-accelerometer sensor
  • Geheugenopslag: 30 dagen en 30 weken
  • Meting van stappen, afstand, calorieën, vetverbranding en activiteitstijd
  • Tijdsweergave
  • Compact en draagbaar ontwerp

Tunturi Digitale Stappenteller

De Tunturi Digitale Stappenteller is een betaalbare en eenvoudige oplossing om je dagelijkse stappen te monitoren. Dit apparaat biedt de mogelijkheid om gevoeligheid, staplengte en lichaamsgewicht in te stellen, zodat je altijd de meest nauwkeurige metingen krijgt. Met functies zoals weergave van tijd, afstand, stappen en calorieën, is deze stappenteller ideaal voor mensen die willen afvallen of hun conditie willen verbeteren. Het compacte ontwerp maakt het gemakkelijk om de pedometer aan je kleding te bevestigen met een handige knijper.

Voordelen: Instelbare gevoeligheid en staplengte, geschikt voor afvallen en conditieopbouw, eenvoudig in gebruik.

Nadelen: Beperkte functies, geen geavanceerde sensoren of geheugenopslag.

Specificaties:

  • Instelbare gevoeligheid en staplengte
  • Weergave van tijd, afstand, stappen en calorieën
  • Compact ontwerp met knijper voor bevestiging
  • Beschikbare kleuren: Geel, Zwart, Chroom

JY&K Stappenteller - Blauw

De JY&K Stappenteller is een eenvoudig en betaalbaar apparaatje dat ideaal is voor iedereen die inzicht wil krijgen in zijn dagelijkse stappen. Het apparaat is zeer gebruiksvriendelijk; met één druk op de knop start de stappenteller en begint hij direct met het registreren van je stappen. Door het lichte gewicht en compacte formaat kan de stappenteller gemakkelijk worden meegenomen, bijvoorbeeld door hem aan je broek te bevestigen of zelfs in je schoen te dragen.

Voordelen: Zeer eenvoudig in gebruik, compact en lichtgewicht, budgetvriendelijk.

Nadelen: Beperkte functies, geen geavanceerde metingen of sensoren.

Specificaties:

  • Eenvoudige bediening met één knop
  • Compact en lichtgewicht ontwerp
  • Mogelijkheid om aan broek of in schoen te dragen
  • Budgetvriendelijk

Yamax EX-210 Stappenteller 

De Yamax EX-210 is een geavanceerde stappenteller met een 3D-accelerometer sensor die zorgt voor uiterst nauwkeurige metingen. Dit model houdt niet alleen je stappen bij, maar toont ook de tijd en heeft een geheugenfunctie voor 7 dagen. De EX-210 kan gemakkelijk in een broekzak worden gedragen, wat het ideaal maakt voor zowel wandelen als hardlopen. Deze pedometer is ontworpen voor degenen die een betrouwbare en precieze registratie van hun dagelijkse activiteiten wensen.

Voordelen: Nauwkeurige 3D-accelerometer sensor, tijdsweergave, geheugenfunctie voor 7 dagen.

Nadelen: Beperkte geheugenopslag, iets duurder in vergelijking met basismodellen.

Specificaties:

  • 3D-accelerometer sensor
  • Geheugenopslag: 7 dagen
  • Tijdsweergave
  • Compact ontwerp, geschikt voor broekzak

Wat is de beste stappenteller?

De keuze van de juiste stappenteller hangt sterk af van je behoeften, budget en voorkeuren. Hieronder volgt een overzicht van de modellen die we hebben besproken, met een nadruk op het beste basismodel, het beste luxueuze model en de beste prijs-kwaliteitverhouding.

 

Beste Basismodel: Tunturi Digitale Stappenteller (€17,97) is de beste keuze voor een basismodel. Het biedt meer dan alleen stapmeting met instelbare gevoeligheid en staplengte, wat het een stap verder brengt dan de eenvoudigste modellen. De prijs is scherp voor wat het biedt, waardoor het ideaal is voor beginners.

 

Beste Luxueuze Model: de OMRON IV Walking Style (€29,29)  biedt vergelijkbare functies als de Yamax EX-510 maar heeft een meer uitgebreide focus op aerobe stappen en calorietelling, wat het ideaal maakt voor intensieve gebruikers. Verder heeft het model onder meer een 3D-accelerometer, geheugenopslag en uitgebreide activiteitmeting.

 

Beste Prijs-Kwaliteitverhouding: Yamax EX-210 Stappenteller (€32,34) biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding. Dit model combineert nauwkeurige metingen met handige extra's zoals tijdsweergave en geheugenopslag, wat het een uitstekende keuze maakt voor een redelijke prijs. Het is perfect voor wie meer wil dan basisfuncties zonder de prijs van een luxemodel te hoeven betalen.

Activity Trackers en Smartwatches

Tegenwoordig hebben veel smartphones een stappenteller of je kunt hier een app op downloaden die je activiteiten bijhoudt, maar dit is niet altijd even nauwkeurig. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een activity tracker of een smartwatch die niet alleen je stappen bijhouden, maar nog veel meer functies hebben. Met deze wearables kun je onder andere je hartslag en je bloeddruk meten of zelfs bellen en muziek luisteren tijdens het sporten. Heb je dit allemaal niet nodig en wil je gewoon nauwkeurig bijhouden hoeveel je elke dag beweegt en hoeveel stappen je zet? Dan is een analoge stappenteller precies genoeg voor jou. Dus ben je op zoek naar een stappenteller zonder al te veel poespas? Met een van deze stappentellers zit je altijd goed. Hopelijk geeft deze blog je de informatie die je nodig had om de juiste keuze te maken. Veel wandelplezier!